Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робота з особами, що засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Дата: 18.02.2021 12:01
Кількість переглядів: 1147

Фото без опису

Важливе місце  у системі засобів виправлення і ресоціалізації умовно-засуджених займає соціально-виховна робота. Одним із важливих аспектів діяльності центру соціальних служб є взаємодія із міськрайонним  відділом  з питань пробації.  Відповідно до наказу Державного департаменту України з питань виконання покарань та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 28.10 2008 року №288/4322 «Про затвердження  Порядку взаємодії кримінально-виконавчої інспекції і центрів соціальних служб щодо забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкоюосіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Уже стало традиційним  на базі міськрайонного відділу з питань пробації фахівцями центру спільно з спеціалістами відділу проводить профілактичну роботу з молоддю засудженою до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.  Це індивідуальні консультації з нормативно-правових аспектів, проблем здоров’я, проблем сім’ї, проблем зайнятості, внутрішньо-особистих та соціально-економічних проблем.

Так 18 лютого поточного року   було  проведено профілактичний захід «СТОП НАСИЛЬСТВО» Інформаційно-просвітницькою роботою було охоплено 9осб  що перебувають на обліку, Метою даного заходу було інформування облікових осіб щодо змісту поняття «насильство», його видів та проявів. Проведено профілактичну бесіду щодо наслідків зловживання алкоголем, його вплив на функціонування сім’ї та життєдіяльності людини в цілому,. формування нетерпимого ставлення до цих явищ, запобігання та протидії насильству. Надана інформація щодо змін в Кримінальному  кодексі, у разі проявів та наслідками  насильства. Присутніх поінформовано щодо надання послуг соціальних, психологічних, правових тощо  і де їх можна отримати для подолання наслідків насильства, та інформація щодо надавачів таких послуг. Для учасників заходу проведено тестування  на визначення рівня агресії, та роздано буклети «Як протидіяти домашньому насильству». 

У будь-якому випадку потрібно розуміти, що ситуацію насильства можна виправити, бо люди змінюються, за умови поєднання підтримки, допомоги та мотивації до змін. Адже сім’я є основою суспільства і повинна перебувати під особливим захистом держави, тому суб’єкти соціальної роботи мають виробляти механізм об’єднати зусилля у подоланні домашнього насильства .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь