Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держава спрямує 1,5 млрд грн на підтримку фермерів та сільгоспвиробників. Як отримати кошти?

Дата: 27.09.2022 16:11
Кількість переглядів: 1039

Фото без опису

 

Уряд затвердив порядок використання коштів на підтримку аграріїв. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

«Держава спрямує 1,5 млрд грн на підтримку фермерів та сільгоспвиробників. Максимальна бюджетна дотація для власників сільгоспугідь буде складати 372 тис. грн, максимальна дотація для одного підприємства на утримання корів — 530 тис. грн. Тобто ми продовжуємо політику підтримки малих та середніх фермерів», — відзначив очільник Уряду.

 

Прем’єр-міністр нагадав, що 12 серпня у межах системної політики підтримки аграрного сектору було запущено онлайн-платформу для прямої взаємодії держави та агровиробників — Державний аграрний реєстр.

 

«Державний аграрний реєстр — це «Дія» для аграріїв. Платформа, де представлено прозорий та зрозумілий розподіл усіх видів підтримки для українських фермерів. Агровиробники, зареєстровані в реєстрі, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів. Тобто цифровізація знову стає синонімом ефективності та прозорості», — наголосив Денис Шмигаль.

Як отримати підтримку на розвиток аграрництва ?

?Жодних паперів та інстанцій! Система сама повідомить про нові програми та можливості. Будь-який агровиробник може зареєструватися та подати заявку на підтримку через власний електронний кабінет буквально у кілька кліків.

Фото без опису

?Мінагрополітики за підтримки Євросоюзу, запустило Державний аграрний реєстр або ДАР. Усі зареєстровані у ДАР користувачі зможуть в режимі реального часу відстежувати та подаватися на доступні для них програми підтримки — як від держави, так і за кошти міжнародних організацій.

?Система вже відрита для реєстрації на www.dar.gov.ua

?«Витративши лише кілька хвилин на реєстрацію в ДАР, аграрії зможуть у режимі реального часу отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявку на них онлайн з дому чи офісу. Під час реєстрації фермер також зможе перевірити в особистому електронному кабінеті дані про свою діяльність, земельні ділянки, тварин тощо. Для реєстрації фермеру потрібен лише електронний підпис. Система створена за підтримки ЄС з урахування найкращих європейських практик», – зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Реєструйтеся на www.dar.gov.ua й відстежуйте інформацію про доступні програми підтримки у своєму електронному кабінеті

Детальніше тут ?https://bit.ly/3peljjn

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь