Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як знищити амброзію?

Дата: 19.06.2023 12:19
Кількість переглядів: 438

Фото без опису

 

Щороку влітку всі мешканці нашої громади згадують про такий бур’ян як амброзія полинолиста. Здається, що немає людини, яка б не чула про цю рослину.

       Виявивши вогнище амброзії, негайно видаляйте рослини з ділянки та знищуйте їх. Не слід залишати амброзію з недорозвиненим насінням, бо вона має здатність отримувати поживну речовину з уже скошеної або вирваної з корінням рослини та надавати можливість насінню дозрівати.

      Рослини амброзій полинолистої – карантинний бур’ян, з яким постійно проводять боротьбу як за допомогою агротехнічних, так і хімічних заходів. Боротися з амброзією варто розпочинати до цвітіння, коли суцвіття уже утворились, але ще не розкрились. Найбільш розповсюджений метод боротьби - це скошування. Однак, безсистемне скошування амброзії призводить до того, що рослина утворює бічні пагони біля основи стебла, які майже лежать на землі. Пізні скошування цих пагонів не знищать і на них утвориться насіння. Більш дієвий засіб – виривання рослини з коренем. Зазначені заходи будуть ефективні лише у разі їхнього систематичного виконання протягом тривалого часу.    

     Контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюють органи та особи, що визначені статтями 39-41 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», інспектори проводять обстеження населених пунктів, зон відпочинку, дошкільних та шкільних закладів з метою своєчасного виявлення карантинних шкідливих організмів і бур’янів, у тому числі – амброзії полинолистої.

     Згідно статті 22 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту», власники (користувачі, балансоутримувачі) об’єктів благоустрою зобов’язані знищувати систематично і своєчасно бур’яни, об’єкти рослинного карантину та інші шкідники на прилеглих і закріплених територіях підприємств, установ та організацій усіх організаційно-правових форм, приватних житлових будинків та присадибних ділянок, а також на прилеглій до них території.

      Виконавчий комітет Звенигородської міської ради закликає усіх небайдужих громадян до спільної боротьби з цим небезпечним бур’яном. Не залишайтесь осторонь, не вважайте, що це не ваша проблема, зробіть усе залежне від вас! Амброзія – біда, яку можна подолати лише гуртом і лише при постійній і наполегливій праці. Її результати можна буде побачити не зразу, а за декілька років, та повірте, вони вас вразять!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь