Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здорове харчування школярів

Дата: 12.01.2024 08:34
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

 Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою та уважнішою.

    Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних правил:

  • забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;

  • задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;

  • дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості спожитої їжі протягом дня.

Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування .

Принципи здорового харчування:

1. Вживати різноманітні харчові продукти, більшість яких – рослинного, а не тваринного походження.

2.Їсти достатню кількість різноманітних овочів і фруктів, краще свіжих і вирощених в місцевості проживання.

3. Необхідно щоденне помірне фізичне навантаження.

4.Вживати переважно рослинні жири, замість тваринних.

5.М’ясо вживати переважно нежирне, у відварному або запеченому вигляді і не частіше 1-2 раз в тиждень. Рибу можна вживати частіше, але не смажену. Риб’ячий жир містить речовини, що перешкоджають розвитку атеросклерозу.

6.Включати в свій раціон продукти, багаті кальцієм, фосфором, магнієм і вітаміном Д. До них відносяться молочні продукти, риба, овочі. Вживати молоко і молочні продукти (кефір, кисле молоко, йогурт, сир) з низьким вмістом жиру.

7.Намагатись уникати «порожніх калорій». Це солодощі, густі соуси, підливи. Вибирати продукти з низьким вмістом цукру і вживати цукор помірно. Почуття насичення цукор не дає, але дає зайву вагу.

8.Вживати менше солі (не більше 6 г на добу – 1 чайна ложка). Звернути увагу на приховане вживання солі! Вона міститься в різних приправах.

9.Необхідно змінити ставлення до їжі і зрозуміти, що їжа – це не задоволення, а лише життєва необхідність.

Потрібно навчитися правильно, приймати їжу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь