Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здорове харчування школярів

Дата: 12.01.2024 08:34
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

 Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою та уважнішою.

    Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних правил:

  • забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;

  • задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;

  • дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості спожитої їжі протягом дня.

Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування .

Принципи здорового харчування:

1. Вживати різноманітні харчові продукти, більшість яких – рослинного, а не тваринного походження.

2.Їсти достатню кількість різноманітних овочів і фруктів, краще свіжих і вирощених в місцевості проживання.

3. Необхідно щоденне помірне фізичне навантаження.

4.Вживати переважно рослинні жири, замість тваринних.

5.М’ясо вживати переважно нежирне, у відварному або запеченому вигляді і не частіше 1-2 раз в тиждень. Рибу можна вживати частіше, але не смажену. Риб’ячий жир містить речовини, що перешкоджають розвитку атеросклерозу.

6.Включати в свій раціон продукти, багаті кальцієм, фосфором, магнієм і вітаміном Д. До них відносяться молочні продукти, риба, овочі. Вживати молоко і молочні продукти (кефір, кисле молоко, йогурт, сир) з низьким вмістом жиру.

7.Намагатись уникати «порожніх калорій». Це солодощі, густі соуси, підливи. Вибирати продукти з низьким вмістом цукру і вживати цукор помірно. Почуття насичення цукор не дає, але дає зайву вагу.

8.Вживати менше солі (не більше 6 г на добу – 1 чайна ложка). Звернути увагу на приховане вживання солі! Вона міститься в різних приправах.

9.Необхідно змінити ставлення до їжі і зрозуміти, що їжа – це не задоволення, а лише життєва необхідність.

Потрібно навчитися правильно, приймати їжу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь