Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПЕРЕВІРКА ЦІЛЬОВОГО ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ

Дата: 09.02.2021 12:09
Кількість переглядів: 5689

Фото без опису

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2014 р. № 623 контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям та створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей , здійснюється центрами соціальних служб шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей. Список осіб яким призначена допомога  направляється суб’єктом соціальної роботи (управління праці та соціального захисту населення) до центру соціальних служб .

     Під час відвідування сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини, фахівцями Центру соціальних служб складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється  наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо.

  У більшості сімей батьки належним чином піклуються та створюють умови для проживання та виховання дітей. У разі коли батьки ведуть асоціальний спосіб життя (вживання алкоголю, антисанітарні умови проживання, недостатня увага до потреб дитини) сім’я ставиться на облік, як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, з нею проводиться відповідна соціальна робота фахівцями центру. За січень місяць від суб’єкта соціальної роботи надійшло 83 особи у яких вибірково  зроблено обстеження за цільовим використанням допомоги сім’ям з дітьми. В цілому, в обстежених сім’ях батьки задовольняють потреби дітей відповідно віку та використовують соціальні виплати за призначенням.

В рамках соціальної послуги консультування проведені бесіди щодо ведення здорового способу життя; недопущення бездоглядності дітей та вчинення насильства над ними; профілактики травматизму у побуті; сумлінного виконання батьківських обов'язків по догляду та вихованню дітей, а також відповідальності за їх життя та здоров'я. 

До відома, виплата допомоги припиняється у разі:

– позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

– відмови отримувача допомоги від виховання дитини;

–нецільового використання коштів і незабезпечення  отримувачем допомоги належних  умов  для  повноцінного утримання та виховання дитини;

– відібрання дитини  в  отримувача  допомоги  без   позбавлення  батьківських прав;

– тимчасового  влаштування  дитини на повне державне утримання, крім  дітей,  які народилися під час перебування матері в слідчому ізоляторі  або  установі  виконання  покарань за умови перебування дитини  разом  з  матір’ю;

– перебування отримувача  допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;

– смерті дитини;

– смерті  отримувача  допомоги; 

– виникнення інших обставин.

Також у разі, якщо одноразова допомога при народженні дитини оформлена за місцем реєстрації, але сім’я тривалий час  за даною адресою не проживає, а проживає у іншому районі, області або за кордоном і перевірити цільове використання коштів немає можливості, виплата допомоги припиняється.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені  обставини,  за  рішенням  органу,  який призначив допомогу.

Потрібно зазначити, що рішення про припинення виплати допомоги при народженні дитини не є кінцевим, і виплату допомоги можуть відновити . Для цього особі, яка здійснює догляд за дитиною, потрібно звернутися протягом 6 календарних місяців після припинення виплати допомоги в орган соціального захисту населення з письмовою заявою.

Відповідно до плану роботи Центру перевірки будуть проводитися і надалі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь