Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулися заходи з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 11:37
Кількість переглядів: 1103

       В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогади про які щоразу пронизують серця гострим болем. Одна  із таких дат – 26 квітня 1986 року. Це одна із найжахливіших катастроф в історії людства, ім’я якій – Чорнобиль, що понівечила людські долі, багатьох забрала у вічність. З того часу минуло вже 35 років. Але є пам’ять… І саме вона – рушій еволюційного поступу в майбутнє й оберіг найвищих загальнолюдських цінностей. І якщо весь народ пам’ятатиме свою історію, він заслуговує на повагу, він вартий того, щоб дивитися у майбутнє. 26 квітня 2021 року, у день 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи, в районному центрі місті Звенигородка у приміщенні міської ради відбувся захід, в якому взяли участь народний депутат України Сергій Нагорняк, міський голова Олександр Саєнко, голова районної державної адміністрації Юрій Піковський, голова районної ради Сергій Струк, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,  делеговані особи установ та організацій , депутати міської та районної рад, представники громадських організацій. На знак вшанування подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС, народним депутатом, керівниками громади та району, районною організацією «Союз Чорнобиль», ветеранською організацією, грамотами, медалями та цінними подарунками нагородили учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.  У своєму виступі міський голова Олександр Саєнко наголосив, що 26 квітня назавжди залишиться в серцях людей днем скорботи і пам’яті, днем невгамовного болю та застереження.

“Від усієї Звенигородської громади найщирішу вдячність висловлюю всім ліквідаторам наслідків  трагедії: пожежним, водіям, лікарям, працівникам органів внутрішніх справ, громадського харчування, усім вам, хто не шкодуючи свого здоров’я і життя, робив усе можливе і неможливе, аби зберегти найцінніше – майбутнє наших дітей та онуків. На жаль, і через роки Чорнобиль не перестає нагадувати про себе”, – зазначив міський голова. Голова районної державної адміністрації Юрій Піковський, звертаючись до присутніх, зазначив: «Чорнобильська трагедія – це жорстоке і безкомпромісне попередження людству, адже Чорнобиль поламав життя мільйонів людей. Розміри Чорнобильської катастрофи могли б бути ще більшими і жахливішими, якби на поєдинок з розбурханим атомом з перших хвилин аварії не вступили тисячі людей. За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення тих подій. Але незмінним залишається одне – глибока повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха. Подвиг, який вони здійснили неможливо переоцінити». Голова районної ради Сергій Струк у своєму виступі зазначив – « Ми повною мірою розуміємо, наскільки велику і масштабну справу зробили ліквідатори Чорнобильської катастрофи. Вони проявили самопожертву в ім’я людства, і ми всі не можемо, і не маємо права забувати про це. Нам усім необхідно з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося, та належно берегти пам’ять про тих, хто пожертвував своїм життям, здоров’ям рятуючи світ від атомного лиха.” Зі словами вдячності та поваги до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС звернувся народний депутат України Сергій Нагорняк,  із побажаннями міцного здоров’я та довголіття звернувся до своїх побратимів голова Звенигородської районної організації «Союз Чорнобиль» Володимир Слинько. Присутні на зібранні, із нестихаючим болем у серцях, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто пішов у безсмертя, приборкуючи ядерну стихію, та тих героїв-ліквідаторів, які вже відійшли у вічність напротязі цих 35-х років. Вічна їм пам’ять.

По закінченню заходу присутні поклали квіти до пам’ятника “Героям та жертвам Чорнобиля” що на перехресті вулиць Шевченка та Кримського.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь