Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Пожежонебезпечний період

Дата: 05.07.2021 14:30
Кількість переглядів: 485

Фото без опису

Серед основних загроз літнього періоду, що можуть вплинути на національну безпеку в державі, є пожежі у природних екосистемах (лісові масиви, торфовища та сільськогосподарські угіддя), які можуть носити довготривалий характер, розповсюджуватися на великі площі та наносити значної шкоди довкіллю та втрати урожаю.

Основна причина пожеж – порушення Правил пожежної безпеки населенням під час відпочинку на степових ділянках, у лісових масивах та біля річок, випалювання сухої рослинності, у тому числі на період проведення сільськогосподарських робіт, а також стійка посушлива погода, що утримується протягом майже усього пожежонебезпечного періоду.

Пожежа – це величезне лихо. Адже виникають вони часто через відсутність екологічного виховання та відповідальності населення. Дуже часто люди не замислюються про можливі наслідки своїх незаконних вчинків, навіть у особливо небезпечний період, коли діє заборона на розведення багаття в лісових угіддях, порушують законодавство, наносячи шкоду випалами, засміченням довкілля.  Такі необдумані дії негативно впливають на стан навколишнього природного середовища – забруднюється атмосферне повітря та з’являється реальна загроза здоров’ю людини. Слід також пам’ятати, що під час спалювання існує пожежна загроза для прилеглих територій, адже зазвичай сільськогосподарські угіддя межують із житловими будинками, лісосмугами, лісами, з об’єктами природно-заповідного фонду. За лічені години вогнем знищуються лісові масиви, що вирощувалися десятками років. Гинуть дикі звірі та птахи.

Тому виконавчий комітет Звенигородської міської ради наголошує на бережливому ставленні до навколишнього природного середовища, аби зменшити людський чинник у виникненні пожеж у природних екосистемах.

Також інформуємо, що спалювання рослинності на узбіччях доріг, на схилах балок та пасовищах категорично заборонено законом і тягне за собою серйозні штрафні санкції.

 

Підготовлено відділом комунального майна та захисту довкілля виконавчого комітету Звенигородської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь