Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання комісії з ТЕБ та НС щодо надзвичайної екологічної ситуації на річці Гнилий Тікич

Дата: 20.07.2021 12:36
Кількість переглядів: 1417

     Останніми роками все частіше порушується питання погіршення гідрологічного та санітарного стану річок, особливо в літній період. Цьому сприяє високий температурний режим. В Звенигородській громаді  стурбовані такою ситуацією адже збільшення забруднення річок, зі свого боку, призводить до загибелі водних живих ресурсів те що недавно трапилось і у нас на річці Гнилий Тікич. Тож з даного питання сьогодні 20 липня міським головою Олександром Саєнком терміново було скликано засідання комісії з ТЕБ та НС з залученням окремих депутатів міської ради, керівників правоохоронних органів, фахівців з даного питання та представників районної державної адміністрації, ТОВ "Новосвіт Енерджі", громадськості.

   Олександр Якович ознайомив присутніх з даними Звенигородського водосховища та підкреслив, що  раніше водосховище не належало Звенигородській міській раді, але на разі - це наша спільна мета разом з районним керівництвом  зробити все можливе для збереження і відновлення водосховища, а саме застосувати нові технології, закупити установки, які дадуть можливість зробити воду більш чистішою та звернутися до Черкаської ОДА щодо підтримки проекту по розчищенню русла Гнилий Тікич.  Також депутатом міської ради, головою фракції «Слуга Народу» Євгенієм Петровим було запропоновано заборонити спец-водокористування, призначити розширену екологічну експертизу та делегувати депутатів міської ради звернутися до обласної ради щодо виділення коштів під екологічну програму.

   Міським головою взято на контроль та дані відповідні доручення відповідальним особам по даному питанню, обговорені всі можливі шляхи вирішення, а також зобовязали ТОВ "Новосвіт Енерджі" капітально відремонтувати шандор на гідроспоруді Звенигородського водосховища.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь