Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протидію домашнього насильства обговорили під час наради в Звенигородській міській раді

Дата: 04.02.2022 15:06
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

03 лютого 2022 року заступник міського голови з виконавчої роботи Звенигородської міської ради Оксана Бугаєнко за участю начальників: управління «Центр надання адміністративних послуг» (Центр Дія) виконавчого комітету Звенигородської міської ради, Територіального центру соціального обслуговування, Центру соціальних служб, служби у справах дітей, Центру первинної медико-санітарної допомоги, Відділу поліції та Центру пробації відбулася нарада з питань запобігання насильства у сім’ї та жорстокого поводження з дітьми та протидії торгівлі людьми.

Розглянуто питання щодо координації діяльності суб’єктів та їх взаємодію на території громади, залучення суб’єктів до припинення насильства, надання допомоги постраждалим особам, про роботу координаційної ради за 2021 рік та напрямки роботи на 2022 рік.

В ході наради в присутніх не залишилось сумнівів , що на сьогодні питання домашнього насильства залишається актуальним і потребує прийняття важливих та рішучих дій щодо його подолання. Адже, насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Зазвичай, найбільше страждають від насильства жінки, діти та люди похилого віку. Найпоширенішим і найбільш складним для протидії є домашнє насильство і відповідальними за координацію заходів реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалих осіб визнано комунальний заклад Центр соціальних служб Звенигородської міської ради.

Учасники наради обговорили інформацію про вжиття заходів щодо запобігання домашньому насильству, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи у закладах освіти, молоді та в цілому по громаді. Визначили механізми взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі, ефективність реагування на подібні факти, надання допомоги постраждалим та притягнення кривдників до відповідальності відповідно до законодавства.

Підводячи підсумки, Оксана Миколіївна наголосила, що тільки за чіткої та злагодженої спільної праці всіх відповідних служб, та установ на які покладено функції щодо здійснення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству, можливе досягнення певних результатів у протидії домашньому насильству.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь