Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як знищити амброзію?

Дата: 13.09.2022 08:45
Кількість переглядів: 821

Щороку влітку всі мешканці нашої громади згадують про такий бур’ян як амброзія полинолиста. Здається, що немає людини, яка б не чула про цю рослину.

       Виявивши вогнище амброзії, негайно видаляйте рослини з ділянки та знищуйте їх. Не слід залишати амброзію з недорозвиненим насінням, бо вона має здатність отримувати поживну речовину з уже скошеної або вирваної з корінням рослини та надавати можливість насінню дозрівати.

      Рослини амброзій полинолистої – карантинний бур’ян, з яким постійно проводять боротьбу як за допомогою агротехнічних, так і хімічних заходів. Боротися з амброзією варто розпочинати до цвітіння, коли суцвіття уже утворились, але ще не розкрились. Найбільш розповсюджений метод боротьби - це скошування. Однак, безсистемне скошування амброзії призводить до того, що рослина утворює бічні пагони біля основи стебла, які майже лежать на землі. Пізні скошування цих пагонів не знищать і на них утвориться насіння. Більш дієвий засіб – виривання рослини з коренем. Зазначені заходи будуть ефективні лише у разі їхнього систематичного виконання протягом тривалого часу.    

     Контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюють органи та особи, що визначені статтями 39-41 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», інспектори проводять обстеження населених пунктів, зон відпочинку, дошкільних та шкільних закладів з метою своєчасного виявлення карантинних шкідливих організмів і бур’янів, у тому числі – амброзії полинолистої.

     Згідно статті 22 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту», власники (користувачі, балансоутримувачі) об’єктів благоустрою зобов’язані знищувати систематично і своєчасно бур’яни, об’єкти рослинного карантину та інші шкідники на прилеглих і закріплених територіях підприємств, установ та організацій усіх організаційно-правових форм, приватних житлових будинків та присадибних ділянок, а також на прилеглій до них території.

      Виконавчий комітет Звенигородської міської ради закликає усіх небайдужих громадян до спільної боротьби з цим небезпечним бур’яном. Не залишайтесь осторонь, не вважайте, що це не ваша проблема, зробіть усе залежне від вас! Амброзія – біда, яку можна подолати лише гуртом і лише при постійній і наполегливій праці. Її результати можна буде побачити не зразу, а за декілька років, та повірте, вони вас вразять!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь