Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про узагальнення пропозицій (зауважень), що надійшли під часпроведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Звенигородської міської територіальної громади

Дата: 21.09.2022 09:47
Кількість переглядів: 2069

Фото без опису

 

Звіт про узагальнення пропозицій (зауважень), що надійшли під час
 проведення громадського обговорення  щодо перейменування  вулиць та провулків в населених пунктах Звенигородської міської територіальної громади

Організатор громадського обговорення – відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Звенигородської міської ради.

 

        Громадське обговорення проводилось з розгляду питання перейменування  вулиць та провулків в населених пунктах Звенигородської міської територіальної громади.

      Відповідно до рішення комісії з питань перейменування (найменування) вулиць, провулків, площ на території Звенигородської міської територіальної громади (протоколу № 4 від 23.06.2022 року), 08.07.2022 року на офіційному веб-сайті Звенигородської міської ради, районній газеті «Шевченків край» (від 08.07.2022 №28 (12251)), інтернет мережі Facebook (https://www.facebook.com/zvenmiskrada) та Telegram (https://t.me/zvenmiskrada) оприлюднене інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з розгляду питання перейменування  вулиць та провулків в населених пунктах Звенигородської міської територіальної громади. Відповідно до інформаційного повідомлення запропоновано перейменувати вулиці та провулки  в населених пунктів Звенигородської міської територіальної громади  в зв’язку збройною агресією російської федерації відносно України, прагненням відособлення від держави-агресора та позбавлення від найменувань, що вшановують російських діячів та пам’ятні дати, пов’язані з історією російської імперії та СРСР, а саме:

в м.Звенигородка

вул.Дениса Давидова на вул. Івана Виговського, вул.Дружби на вул.Івана Мазепи, вул.Крилова на вул. Миколи Леонтовича, вул.Лазарєва на вул. Романа Шухевича, вул.лейтенанта Жовтобрюха на вул.Петра Дорошенка, вул.лейтенанта Хохлова на вул.Дмитра Яворницького, вул.Макаренка на вул.Миколи Лисенка, вул.Мічуріна на вул.Лютого-Лютенка, вул.Некрасова на вул.Євгена Маланюка,вул.Пушкіна на вул.Івана Котляревського, вул.Свободи на вул. Степана Бандери, вул.Суворова на вул. Митрополита Шептицького, вул.Танкістів на вул. Фотія Красицького, вул.Тургєнєва на вул.Василя Доманицького, вул.Червона на вул. Академіка Єфремова, вул.Червонянська на вул. Катерини Білокур, вул.Черняховського на вул.Володимира Великого, вул.Чкалова на вул.Євгена Чикаленка, вул.Шмідта на вул.Григорія Сковороди, вул.Щедріна на вул. Івана Підоплічка, вул.Ювілейна на вул.Никодима Смоктія, вул.50-річчя Перемоги на вул. Миколи Міхновського, пров.Богачівський напров.Багачівський, пров.Вільямса на пров. Всеволода Нестайка, пров.Вокзальний на пров.Князя Ольгерда, пров.Волкова напров.Святослава Хороброго, пров.Гагаріна на пров. Леоніда Каденюка, пров.Глінки на пров. Гулака-Артемовського, пров.Грибоєдова на пров. Пантелеймона Куліша, пров.Комарова на пров. Леся Курбаса, пров.Короленка на пров. Панаса Саксаганського, пров.Космонавтів на пров. Докії Гуменної, пров.Кузнєчний на пров. Карпенка-Карого, пров.Ломоносова на пров. Михайла Драгоманова, пров.Л.Толстого на пров.Нечуя-Левицького, пров.Луговий на пров. Костя Гордієнка, пров.Матросова на пров. Братів Чучупак, пров.Маяковського на пров. Дмитра Донцова, пров.Мічуріна на пров. Сергія Васильківського, пров.Макаренка на пров.Пилипа Хмари, пров.Мельничний на пров.Млиновий, пров.Нагорний на пров.Нагірний, пров.Овражний на пров. Івана Їжакевича, пров.О.Кошового на пров. Євгена Коновальця, пров.Павлова на пров. Максима Кривоноса, пров.Поповича на пров. Петра Могили, пров.Прикордонників на пров. Омеляновича – Павленка, пров.Пушкіна на пров. Івана Сірка, пров.Робочий на пров. Артема Веделя, пров.Свободи на пров. Максима Залізняка, пров.Чайки на пров. Йосифа Сліпого, пров.Чайковського на пров. Володимира Івасюка, пров.Червоний  на пров. Марка Кропивницького, пров.Чернишевського на пров.Данила Галицького, пров.Черняховського на пров. Любомира Гузара, пров.Чехова на пров. Квітки-Основ'яненко, пров.Яблучний на пров.Яблуневий;

в с.Багачівка

вул.Гагаріна на вул.Каденюка, вул.Комарова на вул.Тимошівська, пров.Комарова на пров.Бурлаковий, пров.Свободи на пров.Третяківський;

в с.Вільховець

вул.Комарова на вул.Небесної Сотні, вул.Мічуріна на вул.Яблунева, вул.Павлова на вул.Козацька, вул.Першотравнева на вул.Травнева, вул.Свободи на вул.Гайдамацька, вул.Шпильова на вул.Трипільська, пров.Ватутіна на пров.Березовий, пров.Гагаріна на пров.Благовісний, пров.Гоголя на пров. Гірський, пров.Лермонтова на пров. Квітневий, пров.Пирогова на  пров. Мирний, пров.Робітничий на пров. Прибережний, пров.Чехова на пров. Джерельний, пров.Чубаря на пров.Тихий,  пров.Енгельса  на пров.Барвінковий;

в с.Гудзівка

вул.Гагаріна на вул.Остапа Вишні, вул.Набережна на вул.Берегова,

пров.Макаренка на пров.Лесі Українки, пров.Чехова на пров.Богдана Хмельницького, пров.1 Травня на пров.Щасливий, пров.Гагаріна на пров.Каденюка;

Звенигородське садове  товариство «Нива» (іменований об’єкт), с.Гудзівка

вул.Горна на вул.Гірська, вул.Прудна на вул.Ставкова, вул.Ручейна на вул.Джерельна;

в с.Гусакове

вул.Колгоспна на вул.Європейська, пров.Колгоспний на пров.Шкільний;

в с.Княжа

пров.Пушкіна на пров.Польовий;

в с. Козацьке

вул.Гагаріна на вул.Каденюка, вул.Жовтнева на вул. Галини Красицької,

вул.Колгоспна на вул.Благовісна, вул.Крилова на вул.Шаповала, вул.Лермонтована вул.Василя Стуса, вул.Набережна на вул.Варварівська, вул.Першотравнева на вул.Кулешева, вул.Пушкіна на вул.Підоплічків, пров.Дружби на пров.Запісоцький, пров.Жовтневий на пров.Вишиванковий, пров.Крилова на пров.Гризлівський, пров.Миру на пров.Щасливий, пров.Набережний на пров.Перемоги, пров.Першотравневий на пров.Барвінковий, пров.Пушкіна на пров.Помазанівський, пров.Степовий на пров.Цегельний, пров.Лермонтова на пров.Козацький;

в с.Майданівка

пров.Першотравневий на пров.Закіп;

в с.Моринці

вул.Кольцова на вул.Кільцева, вул.Космонавтів на вул.Кобзарева, вул.Щепкіна на вул.Чумацька, пров.Космонавтів на пров.Гайдамацький;

в с.Мурзинці

вул.Першотравнева на вул.Олександра Бойка, вул.8 Березня на вул.Матвія Шестопала;

в с.Михайлівка

пров.Луговий на пров.Береговий, пров.Свободи на пров.Пасічний;

в с.Неморож

вул.Першотравнева на вул.Новоселівська, вул.Успенського на вул.Хутірська;

в с.Стебне

вул.Гагаріна на вул.Бондарівська, вул.Космонавтів на вул.Зарічна, вул.Кошового на вул.Залізнячанська, вул.Московська на вул.Садова, вул.Поповича на вул.Вишнева, вул.Чайковського на вул. Центральна, вул.Челюскіна навул.Берегова, пров.Матросова на пров.Центральний, пров.Поповича на пров.Вишневий;

в с.Хлипнівка

пров.Маяковського на пров.Сонячний.

 

Інформація про осіб, які взяли участь в обговоренні порушеного питання:

В обговоренні взяли участь жителі Звенигородської міської територіальної громади, депутати Звенигородської міської ради, посадові особи органу місцевого самоврядування.

 

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подавалися в письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, протягом 62 днів ( з 08.07.2022 по 07.09.2022 включно) з дати опублікування повідомлення про його проведення  виконавчого комітету Звенигородської міської ради на наступну адресу: 20202, м.Звенигородка, просп.Шевченка, 63., та на електронну пошту: zvenmiskrada@ukr.net.

 

Під час проведення вищезазначеного заходу надійшли наступні пропозиції (в перелік не включені запропоновані назви вулиць, які вже наявні у громаді):

ПИСЬМОВІ ЗАУВАЖЕННЯ (ПРОПОЗИЦІЇ)

1.Депутатське звернення Володимира Маламужа з закликом недоцільності перейменування вул.Космонавтів, вул.Щепкіна, вул.Кольцева, пров.Космонавтів в с.Морниці під час воєного стану в Україні.

 

2.Від жителів вул.Набережна в с.Козацьке, які закликали не перейменовувати дану вулицю на вулицю Варварівську в с.Козацьке (колективне звернення 48 підписів).

 

3.Від мешканців пров.Луговий в м.Звенигородка, які закликали не перейменовувати прову.Луговий на пров.Костя Гордієнка в м.Звенигородка та залишити дану назву незмінною (13 підписів).

 

4.Від старости Козацького старостинського округу, яка провела опитування серед жителів вулиць, які не згідні з перейменуванням вул.Жовтнева, вул.Набережна, пров.Дружби, пров.Степовий, пров.Миру, пров.Жовтневий в с.Козацьке. 

 

5.Від мешканців вул.Дружби в м.Звенигородка з проханням не перейменовувати вул.Дружбу на вул.Івана Мазепи в м.Звенигородка та залишити дану назву незмінною (76 підписів).

 

6.Від старости Моринського старостинського округу,  яка провела опитування серед жителів та дійшли висновку, що вони проти перейменування вулиці та провулку Космонавтів в с.Моринці (31 підпис). Крім того жителі  надали свою пропозицію щодо перейменування - вул.Щепкіна та просять перейменувати дану вулицю на вул.Анатолія Уса (пропозиція комісії-вул.Чумацька), задля увічнення памяті загиблого героя під час російсько-Української війни, який проживав на даній вулиці в буд.№ 92 (95 підписів).

 

7.Від Бахолдіної І.В., яка від імені мешканців вул.Суворова в м.Звенигородка висловлює не згоду щодо перейменування вул.Суворова на вул.Митрополита Шептицького та пропонує на вибір нові назви цієї вулиці — вул.Затишна, вул.Веснянавул.Патріотична, вул.Виноградна, вул.Молодіжна (56 домоволодінь, 57 підписів).

 

8.Від жителів пров.Поповича м.Звенигородка, які висловлюють не згоду щодо перейменування пров.Поповича на пров.Петра Могили. Та звертаються з проханням підтримати їх пропозицію щодо перейменування пров. Поповича на пров.Михайла Вербицького (8 підписів).

 

ЗАУВАЖЕННЯ (ПРОПОЗИЦІЇ), ЯКІ НАДІЙШЛИ НА ЕЛЕКТРОННУ ПОШТУ

9.Від Кабацького Олександра мешканця с.Стебне, про незгоду з перейменуванням вул.Кошового на вул.Залізнячанська, з проханням розглянути пропозицію щодо перейменування вул.Кошового на вибір із запропонованих назв, а саме вул.Шевченка,  вул.Франка,  вул.Берегова. 

10.Від Білявського Володимира мешканця м.Звенигородки, про розгляд пропозиції з присвоєння назв вулицям, які перейменовуються наступних назв: Майк Йогансен, Польська, Єврейська, Натана Агмона, Гінцбургів, Брацлавська.

11.Від Михайлича В.В., Хівренко В.В., Корсунського В.Є., Корсунської Н.С. мешканців вул. Мічуріна в м.Звенигородка, які категорично проти  перейменування вул.Мічуріна на вул. Лютого-Лютенка та надали свої пропозиції для перейменування вулиці   на  вул.Євгена Чикаленка або вул.Симеренка.

     Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення передані на розгляд комісії з питань перейменування (найменування) вулиць, провулків, площ на території Звенигородської міської територіальної громади.

 

 

Начальник відділу

містобудування та архітектури

виконавчого комітету міської ради                                               Ігор ЗАХАРЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь