Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запланований на лютий графік виїзних прийомів громадян повністю відпрацьовано

Дата: 27.02.2023 12:03
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

За цей період посадовці Звенигородської міської ради побували в кожному із сіл громади, за винятком хуторів. Міський голова Олександр Саєнко, вважає це недопрацюванням, тому, згідно із його розпорядженням, графік прийомів у наступні періоди має формуватися таким чином, щоб охопити всі населені пункти без винятку. Адже як показав нинішній місяць, кількість проблем у селі зовсім не пропорційна його розміру та чисельності жителів.

Гарний приклад цьому Гудзівка, одне з найменших сіл громади й, ніби, до міста найближче, а перелік питань, які місцеві жителі ставили міському голові був найоб’ємнішим та найгострішим за змістом.

Найбільше вони переймаються долею громадського пасовища. Цій проблемі не один місяць, та її вже можна було б вважати врегульованою, якби не обмеження воєнного стану. Саме вони не дозволяють, подібно до інших земельних питань, через нормативні обмеження, завершити процедуру оформлення належної документації. Тому, поки це не можливо, регулювання здійснюватиметься, що називається, в ручному режимі: прямим контролем збоку міської ради.

Це стосується й межових питань, зокрема щодо шляху на околиці села, який понівечили та не можуть впорядкувати через внутрішні конфлікти. На думку міського голови, ні пасовище, ні межові проблеми не залишаться без вирішення. Фахові спеціалісти міської ради врегулюють в робочому порядку. Значно складніше відповісти сьогодні на питання пов’язані з освітньою реформою, яку уряд зобов’язує розпочати вже з наступного року та завершити за три роки, до 2027.

Гудзівчан дуже турбує, що ж буде з їхньою маленькою школою та садочком в цей період. І не дарма, бо ж уряд не залишає місця в новій системі для загальноосвітніх закладів з малою чисельністю учнів. Мало того, далеко не факт, що навіть у Звенигородці вдасться відстояти право мати одинадцятирічні школи, які тепер, згідно з нововведеннями іменуємо ліцеями.

— Говорити про все це зарано. Сподіваюся, до кінця року ми отримаємо від уряду чіткий план дій та вимог в межах освітньої реформи. В будь-якому разі, відстоюватимемо нашу дошкільну та початкову освіту в селах громади. І, що дуже важливо, хочемо зберегти як мінімум два ліцея в Звенигородці. Бо в межах громади ми зможемо компенсувати обтяження освітньої реформи, в тому числі й придбавши додатково шкільні автобуси. Інакше, ми повністю втратимо нашу освіту, — зауважив міський голова, узагальнюючи тривале спілкування з жителями Гудзівки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь