Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Систематичне продовження виїзних прийомів громадян посадовцями Звенигородської міської ради

Дата: 22.03.2023 16:25
Кількість переглядів: 142

 

Систематичне продовження виїзних прийомів громадян посадовцями Звенигородської міської ради з акцентом уваги саме на малих селах громади, яке минулого місяця ініціював міський голова Олександр Саєнко, дуже швидко довело, не лише доцільність, а й крайню необхідність такої практики. Зокрема, й останнє спілкування з мешканцями села Мурзинці Неморозького старостату продемонструвало, що тут багато проблем, які накопичилися й не бралися до уваги вже добрий десяток років.

Попри те, що зовсім недавно Мурзинці мали пряме адміністративне підпорядкування Неморозькій сільській раді, з достатньою кількістю повноважень, в тому числі й для вирішення земельних питань, жителі цього села на разі залишилися без пасовища для худоби. Як пояснив начальник відділу з питань земельних відносин Вадим Кармоліта, причина у несвоєчасному оформленні необхідної документації на земельну ділянку, яку було визначено як пасовище.

— Нам просто сказали пасти тут корів й на цьому все. Ми навіть не знали, що сільська рада повинна була оформляти якісь документи, — розповідали жителі Мурзинців міському голові Олександру Саєнку під час виїзного прийому. Адже таке недбале ставлення до інтересів власників худоби призвело до того, що пасовище потрапило в сільськогосподарський обробіток. До всього, сільгоспвиробник, якому дістався цей наділ, не тільки проігнорував потреби мурзинчан, а ще й, за їхніми словами, самовільно захопив частину інших сільгоспугідь. В тому числі, й розпайованих.

Та й це ще не все, жителі села скаржаться, що отримують погрози від підприємливих ділків. І хоч на прийом прийшло досить багато людей, як для такого маленького села, від кожного довелося почути прохання не розголошувати їхні імена й прізвища. І одна з причин цього в тому, що місцеві жителі обурюються, знову ж таки самовільним, масовим вирізанням дерев у посадках. Мають й інші проблеми, одна з яких, руйнування доріг в селі, в тому числі й центральної, знову ж таки через сільгоспвиробників, які розбивають шляхи важкою технікою.

У підсумку: мале село довго залишалося без належної уваги й накопичені проблеми вимагають термінового вирішення. Тому, за дорученням міського голови, Олександра Саєнка починаючи з понеділка — 27 березня, у Мурзинцях працюватиме спеціально сформована комісія з числа працівників виконкому, яка й вирішуватиме питання із самозахопленням землі, несанкціонованою вирізкою дерев, дорогами та усім іншим, чого зараз потребують Мурзинці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь