Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пожежний автомобіль з тридцятиметровим підйомником, який нещодавно звенигородська делегація доправила в якості подарунка з німецького міста Ельтвіль на Рейні, днями урочисто передали нашим рятувальникам.

Дата: 31.03.2023 14:38
Кількість переглядів: 162

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 

Пожежний автомобіль з тридцятиметровим підйомником, який нещодавно звенигородська делегація доправила в якості подарунка з німецького міста Ельтвіль на Рейні, днями урочисто передали нашим рятувальникам.

Звичайно, символічні урочистості з передачею ключів, які вручив рятувальникам міський голова Олександр Саєнко, більше були потрібні, як привід для чергового спілкування й вивчення потреб та налагодження співпраці із рятувальною службою. Тим більше, що з цього приводу, зважаючи на важливість події, завітав до Звенигородки начальник головного управління ДСНС України у Черкаській області Андрій Даник.

— Зараз надзвичайно складний час, і в нинішніх умовах велика відповідальність за збереження життя наших громадян лягає на Державну службу надзвичайних ситуацій. Ми зі свого боку, намагаємося полегшити небезпечну роботу рятувальників, за безпосередньої і, як бачите, дороговартісної підтримки наших партнерів з Німеччини. І ми надалі продовжуватимемо цю співпрацю та сподіваємося, що невдовзі міста Ельтвіль на Рейні та наша Звенигородка набудуть офіційного статусу міст-побратимів. Й це важливо не тільки матеріальною допомогою, яку отримує Україна, а й моральною. Для всіх нас дуже важливо розуміти, що ми не одинокі в цій жорстокій війні, що про нас турбуються, переживають за наші втрати й радіють нашим перемогам у всій Німеччині й, зокрема, у містечку Ельтвіль на Рейні, — зазначив міський голова Звенигородки Олександр Саєнко відкриваючи офіційну частину зустрічі.

До спілкування та урочистостей були запрошені також голова Звенигородської військової адміністрації Юрій Піковський, депутат Черкаської обласної ради В’ячеслав Бабенко та секретар Звенигородської міської ради Володимир Низенко, які долучилися до підготовки й організації поїздки Звенигородської делегації до Німеччини. Отож, звертаючись до них та до міського голови, начальник головного управління ДСНС України у Черкаській області Андрій Даник подякував за підтримку, яку має на місцевому рівні служба надзвичайних ситуацій.

— Діє багато державних програм, спрямованих на посилення нашої служби, але без підтримки на місці — це було б дуже складно, — наголосив Андрій Даник, окремо зауваживши, що автодрабина (а саме так класифікується подарований рятувальний автомобіль) це вимога сьогодення й надсучасна техніка, якої потребують підрозділи рятувальної служби.

Про те, що така спецтехніка дуже необхідна рятувальникам Звенигородщини вів мову в окремому коментарі й начальник 4-го Державного пожежно-рятувального загону Анатолій Здор. Він розповів, що автодрабина передусім призначена для евакуації з верхніх поверхів при пожежах, та водночас цей автомобіль призначений і для подачі вогнегасних речовин. При цьому наші рятувальники, хоч і мають автомобілі аналогічного призначення, однак жоден із них не може конкурувати із технікою, яку нам подарували німецькі партнери, ні за висотою підйому, ні за швидкістю розгортання. Окремої уваги заслуговує висока якість отриманого спецавтомобіля, і говорячи про це Анатолій Здор сказав лаконічно, але цілком зрозуміло для кожного, хто знайомий з технікою:

— “Мерседес” — є “Мерседес”!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь