Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Звенигородці діє 28 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і 3 житлово-будівельних кооперативи

Дата: 20.04.2023 09:21
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 

У Звенигородці діє 28 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і 3 житлово-будівельних кооперативи, частина з них справді успішні в роботі.

Як розповідає заступник міського голови Сергій Кармазин, ОСББ, за рахунок чіткої самоорганізації, ефективно обходяться без ВЖРЕУ. Хоча свого часу це здавалося малоймовірним.

Гарним прикладом цього є ОСББ, під назвою "Квартал 4х4", до якого входять одразу три багатоповерхівки на проспекті Шевченка. Їх мешканці об'єдналися в дружний колектив, й довіривши управління голові Станіславу Козюрі, успішно гуртом вирішують всі поточні питання утримання багатоквартирних будинків.

Міський голова Олександр Саєнко розповідає, що саме тут бачимо господарський підхід в організації роботи. Та й що там говорити, якщо річний бюджет цього ОСББ сягає 900 тисяч гривень.

- Це власні кошти об'єднання, що збираються зі щомісячної квартирної плати і використовуються для утримання й ремонтів будинків. І якби їх обслуговуванням, як це було раніше, займалося ВЖРЕУ, то мешканці багатоповерхівок цих грошей і не побачили б. Більшу частину надходжень забрало б оподаткування та утримання адміністративного апарату, - наголошує міський голова.

Наразі бачимо зовсім інший підхід: в цьому ОСББ витрачають кошти на потреби жителів. Останнім із починань стала заміна вікон сходових маршів на металопластикові в одному з будинків цього об'єднання за адресою проспект Шевченка, 96.

Самі обрали підрядника, визначившись із тим хто, на їхню думку, найдешевший, найякісніший та найсовісніший. Самі ж визначилися з тим, коли роботу виконувати та в яких обсягах.

А міська рада, в свою чергу, взялася підтримувати отаких ініціативних та відповідальних до справи. І реалізувала програму підтримки ОСББ, за якою компенсувала половину витрат на заміну цих вікон, виділивши з цією метою 67,5 тисяч гривень. От наприкінці попереднього тижня й встановили одразу 30 вікон у шести під'їздах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь