Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Маємо позитивний досвід ОСББ під назвою “Радонівський-93”

Дата: 20.04.2023 09:24
Кількість переглядів: 144

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису  

 

Нехай не такий і тривалий досвід функціонування ОСББ у Звенигородці, але він показав, що великим об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків живеться легше. Та це геть зовсім не означає, що маленькі й не чисельні вже геть ні на що не спроможні. Те як можуть працювати в умовах обмеженого бюджету малочисельні об'єднання бачимо сьогодні на прикладі ОСББ на проспекті Шевченка, 93, під назвою “Радонівський-93”.

Так, це не "Квартал 4х4" з його мало не мільйонним річним бюджетом. Але й за 17 тисяч на місяць - саме стільки збирають в “Радонівському-93" - можна зробити немало, якщо не сидіти склавши рук. А голова цього ОСББ Валерій Терещенко аж ніяк не сидить.

Об'єднанню всього півтора роки і входять до нього мешканці лише однієї п'ятиповерхівки, далеко не найкращої за станом. Але за час існування встигли зробити те, до чого у ВЖРЕУ черга роками не доходила. Ремонтують комунікації, впорядковують подвір'я. З більш об'ємних робіт, що одразу впадають в око, зробили на всій протяжності периметру ремонт парапету на даху, й, до речі, збираються ремонтувати м'яке покриття, перенесли, обгородили та облаштували дитячий майданчик. А ще впорядкували місце для збирання сміття, привели до ладу клумби, обнісши їх декоративними бордюрами й висадивши самшит. Попідрізали старі дерева, отримавши таким чином матеріал для ремонту лавок, й посадили нові.

Зорганізував роботу саме Валерій Терещенко, який розповідає: останнє. що вдалося зробити, це укриття для мешканців будинку на випадок повітряних тривог. В підвалі прибрали індивідуальні секції, зробили простору залу, залили бетонну підлогу, поштукатурили й побілили. Тепер тут світло й чисто, результат вийшов відмінний! Кошти для облаштування укриття використали не лише власні, 20 тисяч гривень з цією метою, за посередництва міської ради, надала благодійна організація “БФ “ МХП-громаді”.

А зараз готуються до реалізації нового масштабного проєкту - будівництва майданчика для паркування автомобілів. Це серйозна проблема для мешканців будинку та й, за великим рахунком, вимога часу. От тільки коштів на все, як ми й говорили на початку, в маленького ОСББ не вистачає. Тому для влаштування основи під асфальт планують використати будівельні відходи, з технікою для вирівнювання території допоможе міська рада. Але так чи інакше потрібні, що називається, “живі” кошти, не менше 40 тисяч гривень.

В цьому Валерій Терещенко також розраховує саме на міську раду. Адже програма підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків в Звенигородській громаді безумовно функціональна. Отже в ОСББ “Радонівський-93”, чекають, що їм допоможуть фінансуванням у розмірі 50% вартості проєкту. А це 20 тисяч гривень з міського бюджету. І позитивний досвід такої співпраці це об'єднання вже має, оскільки попередньо за програмою міської ради їм вже виділили майже 25 тисяч гривень на ремонт даху.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь