Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

САМЧЕНКО ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Дата: 16.08.2023 10:03
Кількість переглядів: 237

Фото без опису

 

Олександр Самченко Олександрович народився 07 лютого 1994 року в селі Неморож Звенигородського району Черкаської області. З дитинства мама та бабуся виховували справжнього чоловіка – доброго, мужнього, працьовитого, чесного, привчали хлопчика до порядку, розвивали його таланти. Саша надзвичайно любив слухати різні розповіді, твори і згодом, ще не уміючи читати, міг переказувати великі оповідання. В 2001 році почав навчатися в першому класі Неморозької школи. Навчання давалося легко, оскільки Саша багато читав. Згодом почав захоплюватися географією та історією, писав свої оповідання, які неодноразово друкувалися в районній газеті «Шевченків край», брав участь в районних, обласних конкурсах, олімпіадах з історії та літератури. Був надійним другом, кмітливим, життєрадісним. Після закінчення дев’ятого класу, продовжив навчання в Звенигородській ЗОШ №2.

Олександр мав дуже проукраїнські погляди, мріяв про краще життя, особливо в сільській місцевості, планував, які можна відродити народні промисли в селі. Тому й не дивно, що в 2014 році він став учасником Революції Гідності. Закінчивши навчання в 2018 році, був учасником ООС в такі періоди – 31.10.2018-17.01.2019р., 31.07.2019-19.03.2020 р., 14.10.2020 -16.03.2021р., 06.04.2021-31.07.2021р. Справжній патріот своєї Батьківщини, Олександр, не задумуючись, взяв у руки зброю, коли розпочалася війна, добровільно став на захист України у складі 72 ОМБ імені Чорних Запорожців, був старшим стрільцем другого мотопіхотного взводу першої мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону. Отримав Подяку від генерала В.Залужного «за участь у здійсненні заходів забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях…»

З 04 лютого 2023 року вважався зниклим безвісти в районі Вугледару, Донецької області. Ще була надія… Але чорна звістка прилетіла до рідних.

Ціною власного життя Олександр Самченко здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддав своє життя за цілісність і незалежність України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь