Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

САМЧЕНКО ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Дата: 16.08.2023 10:03
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

 

Олександр Самченко Олександрович народився 07 лютого 1994 року в селі Неморож Звенигородського району Черкаської області. З дитинства мама та бабуся виховували справжнього чоловіка – доброго, мужнього, працьовитого, чесного, привчали хлопчика до порядку, розвивали його таланти. Саша надзвичайно любив слухати різні розповіді, твори і згодом, ще не уміючи читати, міг переказувати великі оповідання. В 2001 році почав навчатися в першому класі Неморозької школи. Навчання давалося легко, оскільки Саша багато читав. Згодом почав захоплюватися географією та історією, писав свої оповідання, які неодноразово друкувалися в районній газеті «Шевченків край», брав участь в районних, обласних конкурсах, олімпіадах з історії та літератури. Був надійним другом, кмітливим, життєрадісним. Після закінчення дев’ятого класу, продовжив навчання в Звенигородській ЗОШ №2.

Олександр мав дуже проукраїнські погляди, мріяв про краще життя, особливо в сільській місцевості, планував, які можна відродити народні промисли в селі. Тому й не дивно, що в 2014 році він став учасником Революції Гідності. Закінчивши навчання в 2018 році, був учасником ООС в такі періоди – 31.10.2018-17.01.2019р., 31.07.2019-19.03.2020 р., 14.10.2020 -16.03.2021р., 06.04.2021-31.07.2021р. Справжній патріот своєї Батьківщини, Олександр, не задумуючись, взяв у руки зброю, коли розпочалася війна, добровільно став на захист України у складі 72 ОМБ імені Чорних Запорожців, був старшим стрільцем другого мотопіхотного взводу першої мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону. Отримав Подяку від генерала В.Залужного «за участь у здійсненні заходів забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях…»

З 04 лютого 2023 року вважався зниклим безвісти в районі Вугледару, Донецької області. Ще була надія… Але чорна звістка прилетіла до рідних.

Ціною власного життя Олександр Самченко здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддав своє життя за цілісність і незалежність України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь