Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує

Дата: 01.11.2023 14:06
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

 

Черкащина – у трійці лідерів поміж областей України за темпами росту надходжень до місцевих бюджетів

 

Про це зазначив сьогодні в.о начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід на нараді з головами громад Черкаського та Золотоніського районів, а також за участі керівників місцевих фінансових органів.

– Головним досягненням нашої спільної роботи є те, що в умовах воєнного стану вдалось забезпечити позитивну динаміку та виконання доходів місцевих бюджетів, – зауважив Володимир Жаврід. – За 9 місяців платники Черкаської області вже перерахували до місцевих бюджетів більше 10,7 млрд грн. Якщо порівняти – у минулому році такий обсяг доходів був у середині грудня. Відтак темп росту до 9-ти місяців минулого року – 135 % і є третім серед областей України.

Керівник Головного управління також зазначив, що розписи доходів, затверджені місцевими радами, забезпечені на 102,9 %. Так, перевиконання сягає 300 млн грн.

Наразі більшість територіальних громад Черкаського та всі ТГ Золотоніського району мають позитивну динаміку та виконання. Але стабільний темп росту доходів і виконання розписів залежать від розширення бази оподаткування на місцях та залучення резервів у процесі взаємодії між органами місцевого самоврядування й податковою службою.

Додамо, що у 2022 році між податковою службою та кожною територіальною громадою області було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію. У межах нього визначені заходи щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів по кожному напрямку.

Володимир Жаврід детально охарактеризував ситуацію по різних напрямках. Йшлося про: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, мінімальне податкове зобов’язання для фізичних осіб, плату за землю з юридичних осіб, податковий борг до місцевих бюджетів, акцизний податок з роздрібного продажу.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Платникам податків Черкащини відшкодували більше мільярда гривень податку на додану вартість

 

Протягом січня – вересня 2023 року платниками Черкаської області заявлено до відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки 1 038,1 млн грн (на 490,6 млн грн більше, порівняно з показником за відповідний період минулого року).

У цілому ж у січні-вересні 2023 року платники Черкаської області отримали бюджетне відшкодування ПДВ грошовими коштами на загальну суму 1 052,1 млн грн, за аналогічний період 2022 року бюджетне відшкодування було отримано на загальну суму 348,1 млн грн.

Зауважимо, право на бюджетне відшкодування мають усі платники податку на додану вартість незалежно від терміну реєстрації, у яких наявне правомірне сформоване від’ємне значення між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту з урахуванням норм пункту 200.4 статті 200 Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями) від 02.12.2010 №2755-VІ.

 Фото без опису

Відображення в розрахункових документах РРО/ПРРО інформації щодо оплати товарів частинами

 

Яким чином відображається у розрахункових документах РРО/ПРРО інформація щодо оплати товарів частинами?

У разі продажу товару з отриманням попередньої оплати «авансу», у першому чеку замість назви має бути зазначено, що це «аванс за ххх», де «ххх» – це назва або артикул товару та вказана саме та сума, яка була отримана від покупця.

Другий чек (останній чек), у межах якого відбувається остаточний розрахунок і вручення товару покупцю (зокрема який не передбачає остаточної оплати, у зв’язку з повним погашенням вартості товарів авансами) має містити повну номенклатуру, де зазначена назва товару (послуги), що реалізується, його повна ціна, кількість, відображений раніше отриманий аванс (аванси), на який буде зменшуватись вартість такого товару, та безпосередньо сума до сплати після врахування суми авансу (авансів), які були попередньо внесені покупцем.

Аналогічно, але у зворотній послідовності, мають створюватись чеки, в межах яких спочатку відбувається отримання товару (без оплати або часткова оплата), а потім відбувається погашення заборгованості за такими операціями.

У такому випадку навпаки, саме перший чек повинен мати номенклатуру, кількість та загальну вартість товару, а всі наступні мають містити інформацію про суть операції, що здійснюється: «часткова оплата», «повна оплата» тощо (свідчить про необмежену кількість варіантів зазначення суті операції), та мати посилання на товар, у межах продажу якого формуються такі чеки або артикул (код), та/або реквізити першого чеку, де у спосіб, дозволений законодавством, зазначена назва товару, що реалізується

 

Деталі за покликанням: http://surl.li/mongn

 

За інформацією загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу

 Фото без опису

ГУ ДПС у Черкаській області: 20,5 млрд грн податків і зборів із фізосіб та надходжень єдиного внеску за дев’ять місяців

 

ГУ ДПС у Черкаській області інформує щодо виконання завдань із наповнення бюджетів усіх рівнів за 9 місяців року.

За цей період надходження платежів, контроль за надходженням яких покладено на управління оподаткування фізичних осіб, сягають 20 476,4 млн грн (на 4 552,8 млн грн, або 28,6 відс більше, ніж за відповідний період минулого року).

До зведеного бюджету надійшло 9441,9 млн грн ПДФО, що на 2458,6 млн грн більше надходжень за січень-вересень минулого року. Темп росту до відповідного періоду 2022 року становить 135,2 відс

За січень-вересень 2023 року до державного бюджету надійшло 673,3 млн грн військового збору, доведений показник виконано на 100,1 відс., (+0,5 млн грн). Темп росту до відповідного періоду 2022 року становить 117,0 відс., додатково 97,8 млн грн.  

Надходження єдиного внеску становлять 9 233,8 млн грн, що на 24,4 відс. або на 1 809,6 млн грн більше, ніж за відповідний період 2022 року. Доведені показники виконано на 107,4 відс. (додатково надійшло 637,3 млн гривень).

Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, від фізичних осіб за січень-вересень цього року надійшло 44,9 млн грн, виконання показника надходжень становить 112,5 відс. (додатково 5 млн грн), темп росту до відповідного періоду 2022 року – 360,5 відсотка. 

Надходження плати за землю з фізичних осіб склали 178,5 млн грн, доведений показник виконано на 108,8 відс., додатково 14,5 млн грн., темп росту до відповідного періоду 2022 року – 181,6 відсотка. 

Фактичні надходження з транспортного податку з фізичних осіб склали 1295,7 тис. грн. при доведеному показнику у розмірі 1110,0 тис. грн, виконання складає 116,7 відсотка.

Доведені завдання з єдиного податку з фізичних осіб виконано на 113,1 відс., при показнику 666,2 млн грн, фактично надійшло 753,3 млн гривень. Темп росту до відповідного періоду 2022 року становить 108,8 відсотка.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь