Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось чергове засідання сесії Звенигородської міської ради

Дата: 22.12.2023 14:50
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

   Рік завершується і депутати Звенигородської міської ради зібралися на підсумкове засідання, як у межах 24 сесії так і загалом всього 2023 року.
Необхідно зауважити, що через очікування посиленого ворожого впливу Міністерство внутрішніх справ України розпочало впровадження комплексу безпекових заходів. Планується, що в місцях громадської присутності будуть встановлені стаціонарні рамки металошукачів і налагоджено чергування поліцейських. Найперше контроль такого рівня розпочали запроваджувати на вокзалах, на черзі заклади освіти й установи. 
Ці питання доведеться вирішувати й на місцевому рівні. А поки депутати Звенигородської міської ради та ті, хто побажав бути присутнім на сесії - бо ж вона попри всі заходи публічної безпеки, як і завжди, відбувалася у відкритому режимі - вперше проходили особистий огляд поліцейських із застосуванням ручних металошукачів.
Першим, і певно головним в числі питань, що розглянули депутати цього дня (а загалом їх було 24), став звіт міського голови Олександра Саєнка за підсумками роботи Звенигородської міської ради та її виконавчих органів у 2023 році.
З повним текстом звіту всі бажаючі можуть ознайомитися на офіційному сайті Звенигородської міської ради та у черговому випуску газети “Шевченків край”, який вийде наступного тижня. Зауважимо лише, міський голова особливо наголосив на тому, що підсумок року дуже непростий для громади. Вже другий рік виконання бюджету проходить у надскладних умовах. Водночас вдалося вирішити низку питань пов’язаних з безпекою діяльності громади в умовах воєнного стану, зокрема й стовідсотково забезпечити генераторами резервного живлення інфраструктурні об’єкти. Чітко налагодили організацію допомоги внутрішньо переміщеним особам, яких Звенигородська громада прийняла в чисельності одній з найбільших у області.  Головне ж - це допомога Збройним Силам України, для яких з міського бюджету вивільняються кошти на придбання всього, на що приходять запити від військових. 
Один із таких запитів - на автомобіль, якраз і задовольнили на останній сесії. Олександр Саєнко, від імені всього депутатського корпусу, урочисто передав ключі новенького пікапа - недавно придбаного з цією метою коштом міського бюджету - нашим захисникам. Вартість чергового автомобіля придбаного для ЗСУ становить 1 мільйон 125 тисяч гривень.
Міський голова зазначив, що купувався цей пікап з цільовим призначенням для новоствореного підрозділу, який захищає наше небо. Водночас зауважив, що незабаром у  війська буде відправлений ще один автомобіль, придбаний спільно з волонтерами, до якого міська рада долучилася коштами. А ініціатива цього й головне навантаження у вирішення організаційних проблем належить волонтеру й водночас депутату міської ради Сергію Лебединцю. 
За таку небайдужість Олександр Саєнко висловив окрему подяку. А також подякував й іншим депутатам, старостам та працівникам виконкому, які беруть безпосередню участь в організації допомоги Збройним Силам України, переселенцям та жителям постраждалих від дій ворога територій.
 Окремі слова вдячності були адресовані заступникам міського голови та керівникам і працівникам відділів міської ради, а передусім  відділу економічного розвитку інвестицій та агропромислового комплексу. Саме їхніми стараннями впродовж року було залучено, через участь у різного роду грантових програмах та у співпраці з благодійними організаціями, ресурсів на суму, що перевищила 34 мільйони гривень. А це надзвичайно велика сума як для Звенигородки, адже вона співрозмірна з десятою частиною всього бюджету громади.
До речі, в числі питань винесених на розгляд, депутати затвердили бюджет громади на 2024 рік. Й судячи з обговорення та роз'яснень начальника фінансового управління Наталії Лаврінченко, він обіцяє бути ще складнішим від попереднього. Та в будь-якому разі  допомога Збройним Силам буде залишатися для звенигородчан в пріоритеті.
Вкотре нагадаємо, що з повним переліком питань та прийнятими рішеннями за кожним із них можна безперешкодно ознайомитися на сайті Звенигородської міської ради.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь