Звенигородська міська рада
Черкаська область, Звенигородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Ватутіному підняли тариф на приймання каналізаційних стоків, відповідно це суттєво позначиться на платіжках звенигородчан за водовідведення.

Дата: 22.07.2024 15:35
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

У Ватутіному підняли тариф на приймання каналізаційних стоків, відповідно це суттєво позначиться на платіжках звенигородчан за водовідведення.

Рішення щодо цього, за № 239 від 17.07.2024 р., ватутінці прийняли на останньому засіданні виконкому, зважаючи на різке здорожчання електроенергії ініційоване урядом. Відтак тепер вартість приймання стоків буде більшою на 5 гривень. Але це без урахування ПДВ, отже в кінцевому розрахунку тариф для звенигородського КП “Водопостачання та водовідведення”, яке й виступає безпосереднім замовником послуг у ватутінців, зросте мінімум на 6 гривень. А в що це виллється для кінцевих споживачів - мешканців багатоквартирних будинків та установ, можна буде сказати лише після екнономічних розрахунків кінцевого тарифу.

До всього ж і самому підприємству “Водопостачання та водовідведення” доведеться ініціювати підвищення тарифів для споживачів вже на власні послуги. Адже питання покриття витрат від здорожчання електроенергії й енергоносіїв загалом для них стоїть так само гостро.

Ми за місяць використовуємо близько 75 тисяч кіловат електроенергії, при цьому ж платимо за неї значно більше, ніж побутові споживачі, - коментує непросту для підприємства ситуацію його директор Віктор Васьковський.

А постійна залежність Звенигородки від тарифів встановлених у Ватутіному завжди лиш ускладнює ситуацію.

Хоча для звенигородчан у цьому сенсі все не так і погано, оскільки плата за водопостачання та водовідведення для кінцевих споживачів не підвищувалася вже кілька років, тоді як, для прикладу, у Смілі тарифи підвищували вже двічі з 2022 року. Та й в інших громадах, які до останнього намагалися підтримувати своїх мешканців й не переглядали тарифи, тепер хоч мінімально, але поприводили їх у відповідність до реальних затрат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь